top of page

Het lichaam tonen mag weer, is het vertrekpunt van de expo DressUndress in Modemuseum Hasselt.

 

Naked dresses, minirokken en cropped tops zijn all the rage. Maar ook outfits die je van kop tot teen verhullen zijn populair bij de sterren. Mode pendelt al eeuwenlang heen en weer tussen verstoppen en onthullen. Wat vandaag mag in de mode, mocht gisteren niet en an - dersom. Nu eens is een blote enkel taboe, dan weer een blote rug.

 

Wat triggert die pendelbeweging en hoe gaan ontwerpers van toen en nu daarmee om?

 

Met de expo DressUndress gaat Modemuseum Hasselt samen met gast - curator Murielle Scherre (la fille d’0) op zoek naar antwoorden. Wat toon je en wat niet? Hoe vertaal jij je schoonheidsidealen in je outfit? En vooral: waardoor laat je je in die keuze beïnvloeden?
 


De tentoonstelling DressUndress draait dus rond het lichaam, en het tonen of verhullen van bepaalde lichaamsdelen doorheen de tijd.

 

Je kan in de expo niet alleen ontwerpen zien maar ook kunstwerken. Schoonheidsidealen en lichaamsbeelden worden er door kunstenaars in vraag gesteld, zoals door de gepixelde huidprint die gemaakt werd door digitaal kunstenares Carol Civre. Zij bracht foto’s van verschillende, diverse en realistische huidtypen met oneffenheden, sproeten, haren, acne, piercings en tattoos samen in een beeld om zo de bezoeker te doen nadenken over schoonheidsidealen versus echte lichamen.
 


Het Modesmuseum Hasselt verbaasd je keer op keer met nieuwe tijdelijk expo waar steeds andere onderwerpen centraal staan.

 

Kom dit zelf nu ontdekken! 

Visuals Website (38).png
PNG trans rechts.png

Fashion Duck

By Modemuseum

Locatie: Kapelstraat - Virga Jesse Basiliek

Meet this duck

DressUndress in het Modemuseum

Waar?

On to the next duck

bottom of page